keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Läsnäolo arjessa

Olen palannut miettimään omaa läsnäoloani arkisissa toimissa. Muutamia kertoja vauvani - pitäisiköhän alkaa opetella käyttämään taapero-sanaa - aamutorkuilla olen palauttanut itseäni kehooni. Siis yrittänyt keskittyä kehooni varpaista päähän, mikä ei tunnu taaskaan helpolta (ei ollut sitä aikanaan kurssillakaan)... Ajatukset lähtevät vilistämään muualle nimittäin viimeistään polvien kohdalla ja saan oikein keskittyä, että muistan palauttaa itseni siihen mitä olen tekemässä. Välillä aloitan alusta, kun en muista, missä vaiheessa unohduin miettimään muita juttuja...

Tänään aamulla heräsin painajaiseen ja siitä tokennuttuani mietin, miten tärkeää on alkaa keskittyä nyt hetkeen, eikä kenties aloittaa aamua, painajaisesta käsin. Keskityin katsomaan rakasta lasta vierelläni ja mietin, että juuri tämä hetki on tärkeä (eivät kuvitteelliset pelot). Että voin reagoida päiviini rakkaudella ja sillä syrjäyttää huolia ja turhaa stressiä.

Tähän.vähän linkittyen satuin lukemaan, että Taikasaappaiden Helillä on ihana arvonta:) Mindfulness-kirja vanhemmille arkisiin askareihin! Olen usein tällainen sovelteleva  tyyppi, mieleeni tulee ideoita vaikkapa mindfulness-juttujen soveltamisesta kun niitä eniten tarvitsen, mutta olisi varmasti hyödyksi lukeakin asiasta:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti