perjantai 18. heinäkuuta 2014

Vauvan läheisyydenkaipuuMonilla – ellei jokaisella - äidillä on varmasti ristiriitaisia tunteita vauvan läheisyyden kaipuuta ja eroahdistusta kohtaan. Omani haluaa nukkua ihan vieressä, aivan kyljessä kiinni ja todennäköisesti herää, jos/kun poistun. Myös päivällä pitää läheisyydestä,  mm. sylissä olosta.

Mutta miltä se tuntuu äidin näkökulmasta? Kun lapsi tuntuu tarvitsevan äitiään ihan joka hetki? Edes vessaan ei pääse rauhassa? Ei yksityisyyttä, omat tarpeet tuntuvat jäävän yhä uudelleen väliin. Voi ärsyttää, tympiä, jopa itkettää, kun ei ole mitään omaa, juuri sillä hetkellä…

Ja sitten, toisaalta, se lapsonen on maailman ihanin pikkuinen, josta on hirmuisen ylpeä. Ristiriitaista eikö totta? Toisaalta haluaa tarjota parhaat hetket ja toisaalta voi olla hyvinkin harmissaan. "Että taas se vinkuu. Mikäköhän nytkin on.."

Olisihan se hassua, jos äitiys ei herättäisi tunteita. Jos se olisi koko ajan samanlaista (harmaata)  massaa. Itse elän mielelläni tunteella – ja koen nämä negatiivisetkin vireet, jotta voin nauttia sen jälkeen enemmän – ehkä sitä osaa iloita enemmän kun käy välillä negatiivisissa tuntemuksissa? Suurin haaste on hyväksyä, että tuntee jotain negatiivista – juuri sitä kohtaan jota ei haluaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti